PRAKTIJK VOOR GEZONDHEID EN INNERLIJKE BALANS 

Over mij: Danielle Bakker 

In veel boeken zeggen ze dat je je passie kan vinden door te kijken wat je als kind leuk vond. Ik was als kind vooral in de weer met sportcassettebandjes van Penny de Jager, lezen en het observeren van 'grote mensen' (tot grote ergernis van mijn oma die mij regelmatig achter de bank vandaan plukte). En aangezien ik ook veel tijd doorbracht op de boot was het op avontuur gaan in de natuur ook één van mijn favorieten.

Via omzwervingen als secretaresse op kantoor, kwam ik door ziekte op het pad waar mijn hart ligt; mensen helpen om gelukkiger te worden, lekkerder in hun vel te zitten en te helpen om hun (psychische) problemen op te lossen. Eerst vooral via de energetische/therapeutische weg, waarvoor ik mij met diverse studies en zelfstudies ben gaan richten op alternatieve geneeswijzen, spiritualiteit, psychologie (m.n. de psychologie van het onbewuste) en parapsychologie. Een van de stappen hierin was het deelnemen aan de beroepsopleiding Reïncarnatietherapie en NLP Practitioner & Master (gecertificeerd door grondlegger Bandler). Hierna ben ik de driejarig opleiding Psychologie van C.G. Jung gaan doen. Tevens heb ik de modules Cultuurpsychologie en Gezondheidspsychologie afgerond bij de Open Universiteit. Ook heb ik mij laten scholen in Ooracupunctuur en Anti Aging Acupunctuur. Inmiddels heb ik al meer dan 15 jaar een eigen praktijk. 

Het lichamelijke stuk, het sporten, ging ik echter missen en ook dat wilde ik een plaats geven in mijn werkende leven. Ik ben o.a. de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach en Gewichtsconsulent gaan doen. Daarna heb ik een yoga opleiding gedaan waarmee ik RYT-200 gecertificeerd ben. Daarnaast heb ik nog diverse yoga teacher trainingen gedaan. Ik ben opgeleid in Power Yoga (Flow Yoga), Yin Yoga, Aerial Yoga, Birthlight Zwangerschapsyoga, Stoel Yoga en Dynamic Spiral Yoga. Hiermee heb ik mijzelf zodanig ontwikkelt dat ik effectieve, afwisselende yogalessen kan verzorgen waarin de connectie tussen lichaam en geest centraal staat. 

Ook het lezen heeft een plek gekregen in mijn zakelijke leven doordat ik ben gaan werken als boekrecensent op mijn vakgebied (psychologie, geestelijk leven, yoga en trainen met lichaamsgewicht) voor NBD Biblion (overkoepelende organisatie bibliotheken). En door middel van Buiten Yoga en geleide meditaties in de yogalessen geef ik ook de natuur een plek in mijn werkende leven. 

Altijd werd ik al aangetrokken door de Chinese Geneeskunde (TCM). In de TCM werk je voornamelijk aan de balans in de mens, het is dan ook een holistische benadering. Ik zit nu in het laatste jaar van de acupunctuur-opleiding bij Qing Bai. Ik verwacht in oktober 2023 vergoedt te worden door verzekeraars. 

Ik kan dus niet anders dan concluderen dat die boeken gelijk hebben ;)) Wat vond jij als kind leuk?

       

 

 

 

E-mailen
Bellen